dijous, 17 d’octubre del 2013

Una Rosa per la Integració

Després de conèixer els diversos tipus de tecnologies a través de l’elaboració de la meva tecnoautobiografía, dedicaré una entrada al blog en la qual parlaré sobre les tecnologies aplicades a un col·lectiu en concret, en el meu cas els discapacitats.
Faré referència a una activitat que es va desenvolupar en el centre ocupacional Taller Auxilia Barcelona, on vaig realitzar les pràctiques del grau d’integració social.
Primerament, abans de parlar sobre la comesa en si, vull dir que aquest centre ocupacional té com a finalitat principal fer una inclusió de les persones adultes amb discapacitat en la nostre societat. Aquest centre està dirigit a persones majors de divuit anys amb un 65% o més de discapacitat.
En que consistía la tasca a dur a terme?
Es tractava de que cada participant realitzés diverses roses amb les càpsules del cafè nespresso per regalar-les als seus familiars i amics el dia de Sant Jordi.
 
Concretament, els passos a seguir per realitzar una rosa d’aquest tipus són:
  1. Buidar les càpsules traient la tapa que manté el cafè a dins.
  2. Netejar les càpsules.
  3. Prendre sis càpsules i realitzar en cadascuna d’aquestes cinc talls amb unes tisores de dalt a baix.
  4. Fer un forat a la part superior d’una de les càpsules amb un cúter.
  5. Agafar una de les càpsules tallades i obrir els talls. A continuació, ficar cola a dins d’una de les càpsules i enganxar un altre, una mica més tancada, a dins. Així successivament amb les sis.
  6. Donar unes quantes pinzellades amb pintura de color verd als diferents pals de fusta que ens faran la funció de tija.
  7. Ficar cola al forat de la càpsula exterior i introduir la tija.
  8. Reforçar la part de sota de la càpsula, la que està en contacte amb la tija, amb una mica de celo de color verd.
  9. Retallar un tros de càpsula per fer-ne una fulla. Col·locar-la amb cola junt a la tija.
Per finalitzar, m’agradaria concloure dient que l’activitat va sortir tal i com havia previst l’equip multidisciplinari de treballadors.
El treball realitzat va quedar així:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada